Definiranje ishoda učenja

Prva edukacija održana je 5. siječnja 2018. godine u Osnovnoj školi Andrije Palmovića Rasinja s početkom u 9:00 sati. Prisutne su pozdravili i poželjeli im dobrodošlicu ravnatelj škole Krunoslav Belaj, Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Željka Marković – Bilić, ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec te voditeljica projekta Marina Zember, učiteljica hrvatskoga jezika.

Škola je ugostila psihologinju Elviru Nimac koja je vodila predavanje i radionicu Definiranje ishoda učenja u kognitivnom i afektivnom području. Podsjetila je sudionike na ključne pojmove koji su sastavni dio svakog planiranja i pripreme za nastavu, ali i samog nastavnog procesa, a to su: ishod i cilj učenja, Bloomova taksonomija, vrste znanja, razine znanja. Osim predavačkog dijela, učitelji su u praktičnom dijelu edukacije mogli radom u skupinama provjeriti svoje razumijevanje navedenih pojmova, procijeniti uspješnost njihove primjene u vlastitom planiranju i izvođenju nastave, razmišljati o mogućim poboljšanjima u tom smjeru te primjeni naučenog u svakodnevnom radu, a isto tako i u provedbi planiranih izvannastavnih aktivnosti u sklopu projekta.
Osim što su puno naučili, učitelji triju škola upoznali su se, družili, razgovarali o daljnjim zajedničkim edukacijama i razmijenili ideje za projekt.